Zooi krijgt kleur!

Zooi krijgt kleur!

Vanaf het begin van ons contact krijgen we het advies (of eigenlijk op ons donder) van Floris Hovers dat we meer kleur toe moeten voegen aan Zooi. We hebben het eerste jaar vastgehouden aan de mooie, maar ook wel hele veilige basiskleuren sprankelend zwart, wit en brons en als uitschieter hebben we daar nog Waste Grijs aan toegevoegd, maar ja dat is ook niet echt kleur. Wel een hele goede basis die ook blijft, maar waar we nu een aantal hele mooie kleuren aan toe kunnen voegen.

We liepen al een tijdje met het idee om ook voor de kleuren restmateriaal te gebruiken. Dit zijn kleuren die eenmalig voor een meubelproject zijn ingezet en nu vooral op een plank liggen te wachten totdat ze weggegooid kunnen worden, omdat ze in de weg liggen of niet meer langer houdbaar zijn. We hebben deze poeder uit verschillende fabrieken in Nederland ingezameld, maar we deden er alleen niks mee, omdat we deze kleuren toch wel heel uitgesproken vonden en niet geschikt voor onze Zooi-producten. Geïnspireerd door de unieke methode die we gebruiken voor onze Waste Grijs kleur, hebben we met Floris bedacht om deze uitgesproken kleuren te gaan mengen tot nieuwe unieke kleuren voor Zooi.

Gewapend met een gasbrander, theelepeltjes, koffiebekers gevuld met de restpoeders (en ook nog 1 gevuld met koffie), lege koffiebekers en enkele ijzeren staafjes is Floris in de fabriek aan het mengen geslagen. We wisten dat hij goed is met kleur, maar we waren toch verbaasd over het eindresultaat na deze eerste sessie, wat gaaf! Doordat de kleuren uit meerdere poeders bestaan, zijn ze gespikkeld en dit geeft een hele mooi en uniek effect. We hebben de kleuren op verschillende producten getest en 3 mooie combinaties toegevoegd aan ons assortiment.

De namen van de kleuren zijn: Zaans geel, Mooi rood en Zooi groen. We bewaren het receptenboekje goed en kunnen deze kleuren maken totdat de voorraad van restpoeder op is, dan gaan we gewoon weer op zoek naar nieuwe unieke Zooi-kleuren!

Hopelijk zijn jullie blij dat we uiteindelijk toch het advies van Floris hebben opgevolgd! Wij zijn er in ieder geval super trots op dat we kleur hebben gekregen… en dan ook nog met kleuren die de wereld niet alleen een beetje mooier maken, maar ook kleuren waarmee Zooi weer een klein steentje bijdraagt aan ons eigen leefklimaat.

De waardering van zooi.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 117 reviews.

Shopping Cart

  • No products in the cart.