Rol aan het rollen

Rol aan het rollen

Soms kunnen grondstoffen niet meer ingezet worden in de productie van het huidige assortiment. Helaas geldt niet voor al deze grondstoffen dat deze dan oneindig houdbaar zijn en op een later tijdstip alsnog ingezet gaan worden. Daarnaast staat het vaak in de weg, wat weer ten koste van de efficiency/ruimte gaat en wordt het afgevoerd. Een voorbeeld hiervan zijn grote rollen plaatstaal die niet meer gebruikt worden, deze staan in de weg en gaan na verloop van tijd roesten. Tot nu toe werden deze rollen weggegooid. Ook hier draagt Zooi nu een klein steentje bij aan het reduceren van afval!

Een van deze rollen heeft nu een 2e leven gekregen! Het vierkante plafondkapje van de hanglampen Jul en Sanne en onderzetterhouder Rik, zijn gemaakt uit deze rol.

Een hanglamp waarbij alleen de kap van restmateriaal gemaakt is, is mooi, maar het kan nog beter! Zo is het idee ontstaan om ook het plafondkapje van restmateriaal te maken. Al snel kwam de rol plaatstaal voorbij als geschikt restmateriaal. Daarnaast zijn de onderzetters Sjors zijn erg populair, maar deze liggen nu nog los op tafels of in de kast, door een mooie onderzetterhouder, kunnen ze ‘esthetisch verantwoord’ opgeborgen worden. Ook hiervoor hebben we een ontwerp gemaakt, waarbij gebruik gemaakt wordt van de rol plaatstaal.

De plafondkapjes en onderzetterhouder Rik kunnen tegelijk gemaakt worden uit de rol plaatstaal. Super leuk om vanuit de beperkingen van het restmateriaal en van de verwerkingsmogelijkheden van dit materiaal, toch nieuwe mogelijkheden te creëren, geheel volgens het Zooi concept: mooi met een goed verhaal!

De waardering van zooi.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 117 reviews.

Shopping Cart

  • No products in the cart.