Het Zooi-virus

Het Zooi-virus

Minder afval, dat is het doel waar we mee bezig zijn. Dit kan op heel veel verschillende manieren, maar hoe leuk is het om het afval te reduceren door er mooie woonaccessoires van te maken? Deze gedachte kreeg ik ruim een jaar geleden en die gedachte is niet meer weggegaan.

Tijdens een autorit van de Orgatec beurs in Keulen naar de Dutch Design Week in Eindhoven heb ik mijn idee verteld aan mijn directeur Arnoud. Hij was meteen enthousiast en vanaf toen was ons project LVT (Leuk voor thuis) gestart. Na de uitwerking van het basisidee is LVT omgedoopt naar Zooi en hebben we stap voor stap steeds meer mensen besmet met het Zooi-virus.

Normaal kijk je in de fabriek altijd aan de voorkant van de buislaser welke halffabrikaten er uit komen. De eerste paar keer dat ik aan de achterkant van de buislaser ging kijken wat er in de afvalbak lag, stonden de mannen uit de fabriek, Nils en Aaron, mij heel raar aan te kijken. Nu zijn ze gewend dat ik op mijn kop in de afvalbak hang en komen ze ook zelf met nieuwe ideeën.

De projectgroep van Zooi zit dicht bij de studio, waar onder andere interieurarchitect Roos werkt aan hele mooie inrichtingsplannen. Roos kreeg af en toe wat mee van Zooi en ze werd steeds nieuwsgieriger. Nu krijg ik regelmatig ’s avonds laat nog appjes van haar met leuke ideetjes en mooie creaties die ze zelf op haar naaimachine heeft gemaakt van overgebleven lappen stof.

Naast Nils, Aaron en Roos hebben ook nog heel veel andere collega’s zich laten besmetten met het Zooi-virus, waardoor we nu al op het punt zijn dat we Zooi kunnen gaan lanceren. Dit hadden we een jaar geleden in de auto op weg naar de DDW niet durven dromen.

Kortom, een jaar met een snel groter wordende stip op de horizon, welke we via enkele mooie slingerpaadjes nu bijna hebben bereikt. Vol trots en toch ook wel een beetje gespannen presenteren we Zooi aan jullie tijdens de DDW 2017, 21-29 okt, Yksi expo. Ik hoop dat we jullie daar ook kunnen besmetten met het Zooi-virus!

Susan

De waardering van zooi.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 117 reviews.

Shopping Cart

  • No products in the cart.